domingo, 26 de noviembre de 2017
Dibuixem lletres boniques contra la violència masclista.
La estètica combateix la violència.
El dibuix del traç, el disseny del color, la taca sugerent, la proporció de la lletra, lletres boniques dibuixades amb sensibilitat, per a erradicar la violència, el menyspreu, la cosificació de les dones, la sexualització de les xiques, l'abús de les nines, la discriminació per ser dona, les violències de qualsevol tipus.
L'alumnat de Dibuix Artístic, ha investigat tant en la forma com en el contigut. S'ha implicat en la difussió de les accions realitzades al centre, ha reflexionat sobre la lacra d'aquesta societat, el feminizidi actual.
Aquestos sòn els slogans en contra de la violència masclista exposats per ells al hall de l'IES Andreu Alfaro.
miércoles, 4 de octubre de 2017
El dibuixant William Kentridge, Premi Princesa d'Asturies de les arts.
http://www.abc.es/cultura/arte/abci-artista-william-kentridge-premio-princesa-asturias-artes-2017-201705041153_noticia.htmlEl dibuixant William Kentridge, Premi Princesa d'Asturies de les arts.
Res és el que pareix...
Cal, allò primer, qüestionar-se que les cosses que ens passen, que les imatges que veiem, poden tindre moltes lectures diferents.
No hi ha millor plantejament per a un mes de Setembre com el de 2017. On tu veus unes tisores, altre pot vorer un conill, i el que per a tu és una paperera, per a un altre pot ser un robot. Tota situació està exposada a tindre dos o més interpretacions diferents. Allò més enriquidor és posar-ho en comú i aprendre i gaudir de la versió de l'altre. Busqueu per tot arreu, trobareu imatges que no són el que pareix.
Treballs de Noelia Jimenez, Sara Gamez, Emil Romanesi i Javier Rodríguez.![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2GCel06c6vF7SIuNYZMzXXXwbtl7WC6hYktiTotRTjArKFwya9_ZFCdIkBthyh9rlVoWMSMm4fLZ3ligGLKDolSs-_xDqqeE6vYoHQzGi9Z2IRyU4VZ6f2sALWmEhfgTSiuHGSh59492m/s400/Emil_Romanesi_Prism%25C3%25A0ticos.JPG)
No hi ha millor plantejament per a un mes de Setembre com el de 2017. On tu veus unes tisores, altre pot vorer un conill, i el que per a tu és una paperera, per a un altre pot ser un robot. Tota situació està exposada a tindre dos o més interpretacions diferents. Allò més enriquidor és posar-ho en comú i aprendre i gaudir de la versió de l'altre. Busqueu per tot arreu, trobareu imatges que no són el que pareix.
Treballs de Noelia Jimenez, Sara Gamez, Emil Romanesi i Javier Rodríguez.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg6JNoApfb0J_BPs6lFtEuldzijb_5iK7Mcv4dNEahd_N3F0Fc_VSS3cfWq6D8GauO7AzX2k8lE7qIQbJcWKC6oe3gTCNxwB1Ixk-MVrn5OqmlQlAjAhD-1lo_FsSPooxx_pOBgNVEkrDPH/s400/Javier_Rodr%25C3%25ADguez_Mu%25C3%25B1eco+de+nieve.jpg)
sábado, 25 de marzo de 2017
Dibuix del moviment.
Es pot dibuixar el moviment? es clar!, si haveu tingut l'oportunitat de vorer El Moisès de Miguel Àngel, en San Pietro in Vincole, Roma, segur que haveu tingut la sensació de que l'escultura estava a punt d'alçar-ce i començar a caminar.
Velazquez en Las Meninas deixa als retratats congelats, per el seu joc de mirades fa que el moviment estiga en l'espectador que va rebent i enviant mirades al quadre en un moviment constant que dona vida a l'espai il·lusori del palau Reial.
El gos de Goya, encara que a soles veiem el seu cap, esta movent-se, vol fugir de l'espai que li afoga.
L'alumnat de 2n de Batxillerat porten una setmana dibuixant el moviment. A l'inici l'angoixa és tal que poden arribar fins i tot a maldir. L'exercici d'abstracció requereix concentració, capacitat d'anàlisi i domini gràfic de la línia. Però passats quatre dies comencen a gaudir i trobar el seu camí.
Aquest és el següent treball que han de realitzar.
Jove en la platja de Santa Mònica, California EEUU.
domingo, 19 de febrero de 2017
Dibuixem el cos humà.
Amb el Renaixement comença l'interès dels artistes pel coneixement rigurós del cos humà. Intentar descriure gràficament la forma desenvolupa, la capacitat d'observació, la capacitat d'expressió, ens fa valorar allò que representem.
Estudis anatòmics del cos humà, secció sagital i vista lateral. Leonardo da Vinci Tècnica: plumilla i aiguada sobre llapis negre.
Suscribirse a:
Entradas (Atom)